Kokemus 160 000 potilaasta

FoundationOne CDx -geeniprofilointi sopii kaikille kiinteiden kasvainten syöpätyypeille – myös kun syövän alkuperää ei tunneta.

FoundationOne CDx auttaa löytämään mahdollisimman monia hoitovaihtoehtoja. Analysoimalla 324 geeniä pystytään FoundationOne CDx:n avulla tutkimaan kerralla kaikentyyppiset muutokset genomissa, jotka mahdollisesti vaikuttavat syöpäkasvaimen kasvuun. Näitä muutoksia ovat DNA:n pistemutaatiot, insertiot, deleetiot, kopiolukumuutokset ja geenifuusiot.

Alla olevasta kuvasta voi nähdä FoundationOne-geeniprofilointianalyysien jakaantumisen eri syöpätyyppien kesken ensimmäisten 160 000 Foundation Medicinen analysoimien potilaiden kohdalta. Tutkitut tapaukset sisältävät yli 55 erilaista kasvaintyyppiä. Yleisimmät syövät olivat keuhko-, rinta- ja paksusuolen syövät. Kuitenkin yksi kolmasosa kasvaimista oli harvinaisia kasvaintyyppejä. Näitä olivat esimerkiksi neuroendokriini-, sylkirauhas-, lisämunuaiskasvaimet, melanoomat, paksusuolen ulkopuoliset ruoansulatuskanavan kasvaimet ja neuroblastoomat. FoundationOnen avulla myös harvinaisista syövistä saadaan lisätietoa, josta voi olla hoidon suunnittelussa apua.